Op zaterdag 10 juni 2023 vond het 12e Vocaal Festival in Annen plaats. Het was een prachtige zon overgoten dag, iedereen was goed voorbereidt met hoedjes, petjes en liters water.

Om 10:00 uur verzamelde iedereen bij Hilly, waar alle fietsen en auto’s geparkeerd konden worden. De gebruikelijke bussen uit het Bus museum reden weer rond.
Om 11:00 uur ging het programma van start. Ons eerste optreden was bij ‘De Eshoek’ en daarna vertrokken we naar ‘Het Holthuys’. Ondanks het warme weer waren er veel mensen op de been. Het publiek, wat vrij ver weg zat voor een schaduwplekje, was erg enthousiast. In de tent was het bloedheet, Hans die grotendeels in de zon stond had het zwaar.

Door onze goed gesmeerde kelen met liters water brachten we het tot een goed eind. Hierna hadden we een lange pauze, zodat we van een aantal andere koren konden genieten. Tijdens de andere optredens vulden we ook onze magen en kletsten we gezellig bij.

Het derde en laatste optreden was op de prachtige Brink in de muziekkoepel. Veel vaste fans, zoals familie en vrienden hadden zich hier verzameld om ons naar en goed optreden te juichen. Super fijn!

We sloten het Vocaal Festival af met: ‘Don’t stop me now’, met ertussen door de prachtige klanken van het carillon. De afterparty was bij de Grutter, onder het genot van een wijntje, biertje, frisje en bitterballen werd er ‘kritisch’ geëvalueerd.

’s Avonds op de koorapp stroomden de berichten binnen met mooie teksten:
‘Mooie en waardevolle dag’
‘Rijkdom om deel uit te maken van dit koor!’

En vooral de trots die iedereen voelde en uitte was geweldig!